newpoint Moverbo

Zo goed als elk onderwaterschip wordt voorzien van een van de vele soorten antifouling. Newpoint Moverbo heeft een jarenlange ervaring in de behandeling van onderwaterschepen. Bij grote en kleine problemen wordt ons advies gewaardeerd door eigenaren van schepen, ook door de expertise wereld. Door onze kennis en kunde inzake verwerking en levering van de diverse antifoulings leveren we een bijdrage aan uw vaarplezier.

OSMOSE? Osmose verzwakt uiteindelijk het laminaat.
Alle polyester schepen zijn in principe gevoelig voor osmose. Dit komt door de aanwezigheid van 3 elementen die zorgen voor de uiteindelijk osmotische werking: water, een in water oplosbare stof (polyesterhars) en een zogenoemd selectief membraamfilter (in dit geval gelcoat of een coatingsysteem).

Bij osmose dringt water van buiten langzaam door de gelcoat of coating van in het water liggende schepen. De ingesloten watermoleculen blijven in de door lucht insluiting ontstane holte van het laminaat zitten, brengen de hydrolyse op gang en lossen dan de daarin aanwezige stoffen op. Door de osmotische werking trekt deze oplossing weer meer water in de holte.

De holte komt onder druk en de oplossing wordt groter dan de holte kan bergen, waardoor vervolgens een blaas ontstaat, het uiterlijke kenmerk van onze osmose. Per slot van rekening is vloeistof niet samendrukbaar. Wanneer de druk verder oploopt zal de blaas barsten. Zo ook de dieper liggende blaasjes, welke schade aanrichten door delaminatie, het uiteen scheuren van het laminaat.

Jachtmakelaardij
Newpoint Moverbo is een full service jachtmakelaardij, gespecialiseerd in bemiddeling van gebruikte zeil- en motorjachten met een gemiddelde lengte tussen de 20 en 65 voet. Newpoint Moverbo is uw zakelijk aanspreekpunt in de watersport. Wij organiseren de aankoop en/of verkoop van uw kostbare bezit. Tevens geven wij als jachtmakelaar u deskundig advies over diverse verzekeringsmogelijkheden, scheepsfinancieringen, onderhoudswerkzaamheden, transport van uw jacht in Europa en professionele deliveries.

Newpoint Moverbo is ook de officiële dealer/importeur voor Fountaine Pajot voor in Nederland. 

Motoronderhoud, winterklaar maken of een probleem met uw motor?
Of het nu gaat om motoronderhoud, reparaties of het winterklaar maken van uw motor. Dan bent u ook bij Newpoint Moverbo aan het goede adres. Door jarenlange ervaring in de watersport is de benodigde ervaring opgebouwd om de meest voorkomende technische werkzaamheden te verrichten aan het hart van uw schip.
Verder werken wij veel samen met specialistische bedrijven in regio om de andere meer specifieke problemen op te lossen. Het voordeel voor u als klant is dat er maar één aanspreekpunt is. Een complete ontzorging!

Full-Service
Op elk vlak van onderhoud kan Newpoint Moverbo u van dienst zijn. Of het nu gaat om inbouw van apparatuur, het schoonhouden van uw schip of de complete winterstalling voor u verzorgen. Wat is er nu idealer dan dat u op 1 september uw sleutels van uw schip inlevert met de vraag of ze op 1 april weer compleet vaarklaar kan liggen voor het nieuwe seizoen. We nemen de complete zorg uit handen.

Of een compleet nieuwe look? Reclame doeleinden? Boat-Wrapping maakt dit allemaal mogelijk.

Full-service

Newpoint Moverbo heeft alle kennis, ervaring en faciliteiten ter beschikking om een volledig full-service pakket van onderhoud, reparatie en inbouw te kunnen leveren.

Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan:

Inbouw boegschroeven
Inbouw apparatuur. Electronica, kachels etc
Schade reparaties
Poets- en schoonmaak werkzaamheden
Stalling. Zowel binnen als buiten
Transport van uw schip
Spuitwerkzaamheden
Tek-Dek